Frustrace a pařížské útoky

24.11.2015 08:20

Frustrace znamená zmaření touhy, zklamání, odpovědí na frustraci je agrese.

Význam slova FRUSTRACE dle slovníku cizích slov ABC.cz je:

zklamání, zmaření touhy, znemožnění uskutečnění něčeho, zabránění, překažení

Nelibý stav či pocit (včetně doprovodných reakcí) vznikající tehdy, když člověku někdo nebo něco brání v uspokojení potřeb nebo dosažení cílů, popř. to, co tento stav vyvolalo

Frustraci lze vycítit v selfi výpovědi Abdelhamida Abaaouda, publikované na serveru novinky.cz dne 19.11.2015. Je jí možno zhlédnout zde a nebo si ji přečíst níže.

„Chtěl bych vzkázat těm, kdo zůstali sedět doma: Vstaňte, vyskočte a spěchejte za vítězstvím. Copak jste s tímto svým životem spokojeni, že zůstáváte sedět doma? S takovým životem jste spokojeni? S tímto životem v ponížení, ať už v Evropě, Africe, v arabských zemích, nebo v Americe?“

Jste spokojeni s tímto životem? S životem v ponížení, v němž si říkáte muslimové? Pořád si dovolujete říkat si muslimové? Hledejte hrdost a čest. Najdete ji pouze v náboženství, jenom ve svém náboženství, v džihádu," říká francouzsky na kameru viditelně unavený Abaaoud oblečený do uniformy. V blízkosti opakovaně znějí výstřely.

"Část populace žije na okraji společnosti a nemá kontakt se zbytkem obyvatelstva," říká starostka bruselského Molenbeeku Francoise Schepmansová. "Dopustili jsme to," přiznává.

O pařížských útocích bez cenzury

Reakce na tragické události v Paříži jsou různé. Trochu mimo pozornost veřejnosti a v konstrastu k výše uvedeným slovům stojí rezolutní vyjádření Johna Olivera v televizi HBO, které bylo 21.11.2015 publikováno na YouTube s tímto stručným komentářem:

"Soukromé televize si mohou pustit pusu na špacír."                                  -sv-

 

 

—————

Zpět