Karel on the Road

10.04.2017 15:25
Karel Kuchtiak nám zaslal ke své reportáži První měsíc v Austrálii taky pár obrázků.
Lze z nich rozpoznat, že se v Austrálii jezdí vlevo a pořád rovně napříč kontinentem. -)
A nebo taky na lodi, po moři, se žraloky, či v karavanu s obrovským pavoukem. -sv-
 
Tak to je ten 150 km úplně rovný úsek highway (širší cesta) jako pravítko, okolo stále jen buš s pískem mírně porostlá chomáčema trávy, v létě totálně suchá, teď na podzim pršelo pár dní, tak se zelená.
 
Tak to je ta australská highway, buldozer shrne buš  až na pískovec (většinou červený), pokropí se vodou a uválcuje, pak 15 cm asfaltu a jezdí se. Zátoka u moře, camping, rybaření, stovky km buše např. křoviny.
 
Fotky z lodi a rybaření (viz článek), trochu více luxusu, než je zdrávo pro člověka, co nemá ani nafukovací člun.
 
Austrálie je tak obrovská země ,že když se její mapa přiloží na celou Evropu, nic z ní nezbyde .Další cesta do CooberPedy, AliceSprings asi 1500 km. Stromy v buši již větší (eucalypty).
 
Tento pavouk se mnou cestoval pár dní v karavanu, aniž bych tušil, že je ve fólii, kterou jsem složil. Ideální dárek pro manželku. :-)
 
Když jsem ulovil tohoto žraloka, na moji děličku do 250g, tak se najedlo celé městečko, rád jsem se podělil a zbavil surfaře jednoho predátora. 
 
Jedna smutná fotka, vedle cesty, tragická havárie  4 mladých Australanů, píše se tam, že z tohoto místa je již jen klidná cesta do nebe.
 
Tato samostatná fotografie cyklisty na kole, který se vydal na cestu a jeho denní trasa, kterou musel ujet ve vedru +40 stupňů, byla minimálně 250 km. Klobouk dolů (teprve si ho koupím) :-)  Zdraví vás Karel Kuchtiak On the Road.  Tento rok bude plný změn! :-)
 

—————

Zpět