Den voleb

05.10.2018 10:28

Do otevření volebních místností zbývají tři hodiny. Od 14:00 do 22:00 bude dnes v pátek 5.října 2018 probíhat první den komunálních voleb a zítra v sobotu 6.října 2018 budou pokračovat druhým dnem, a to od 8:00 do 14:00 hodin. Všech šest ledečských kandidátek jsme na těchto stránkách již v uplynulých den probrali a zkritizovali s tím, že závěr zněl:

Je to bída! Nejsou lidi!

Ale v těch 90-ti kandidátech, co se vám nabízí, se přeci jenom dá snad 15 vhodných jmen vybrat. Jak to lze provést?

Existuje několik možností, ze kterých zde uvedu tři nejčastěji používané:

Velký křížek jedné volební straně

Tím dáváte 1 hlas každému kandidátovi té strany a 15 hlasů zvolené volební straně. 

15 malých křížků napříč kandidátkami

Tím dáváte 1 hlas každému zaškrtnutému kandidátovi a zároveň také hlas straně, za kterou kandiduje. Může jich být i méně než 15, ale ne více jak 15. To by váš hlasovací lístek byl neplatný.

Kombinace obou možností

Velkým křížkem zvolíte svoji volební stranu a malými křižky si vyberete dalších pár sympatických kandidátů z jiných stran. Bude-li jich třeba 5, tak posledních 5 kandidátů "vaší" volební strany má smůlu.

A já mám tyto volby také smůlu. Letos volit nepůjdu. Jsem od včerejšího večera hospitalizovaný v havlíčkobrodské nemocnici, kde se mám podrobit menšímu zákroku. Nebojte, liposukce ani kastrace to není! :-) Až opadne volební euforie, tak o tom budu po svém informovat. 

Už jsem si tu ale stačil zařídit přístup k internetu a průběh voleb odsud budu sledovat a svoje postřehy a komentáře dál sdělovat. Tak o nic snad nepřijdete, i když je tu internet pomalejší, jak u nás v Obydlené Zatáčce. 

Přeji všem šťastnou a správnou volbu. -sv-

—————

Zpět