ČSSD čekají brutální škrty

26.10.2017 04:33
Ve vazbě na volební výsledek ČSSD je jasné, že se musí přijmout opatření vedoucí k finančním úsporám. Personální oblast se nabízí logicky jako první. Okresní sekretariáty jsou první v řadě, u krajských nutno zvážit, zda postačí jejich slučování.
Podle loňské výroční zprávy ČSSD vlastní pozemky v hodnotě 132 miliónů a stavby v hodnotě 451,5 miliónu korun. Mezi ty patří například i sídlo strany, Lidový dům, který se nachází v centru Prahy. Právě Lidovým domem bude ČSSD ručit podle dohody bance, pokud začne čerpat již schválený úvěr 338 miliónů korun.
Tuto sumu má strana podle Městského soudu v Praze zaplatit dědicům právníka Zdeňka Altnera, se kterým prohrála spor. Dosud zaplatila asi 20 miliónů jeho věřitelům. Pokud budou 338 miliónů požadovat a Nejvyšší soud jim dá za pravdu, může se dluh ČSSD přiblížit až k 600 miliónům. Už nyní podle výroční zprávy z roku 2016 dluží totiž asi 257 miliónů.
Kromě toho, že strana zchudne asi o 184 miliónů, vybere i méně od tzv. funkcionářů. Všichni poslanci a ministři platili podle vnitřních dohod 50 tisíc korun ročně.
Strana přitom už loni přišla o výraznou část státní podpory. Úbytek deseti mandátů v Senátu pro stranu znamenal roční výpadek 8,5 miliónu. Ztráta 80 krajských zastupitelů ji připravila o 19 miliónů.
Z ČSSD navíc podle informací Práva nadále odcházejí členové. I jejich úbytek znamená pro soc. dem. ztrátu příjmů. Od roku 2014 opustilo partaj asi 3000 lidí. Pokud všichni platili roční členství 500 korun, strana přišla rázem o 1,5 miliónu.
Kde si opasek utáhne, to zatím tuší zřejmě jen ředitel Starec, ten však s novináři nerad komunikuje.
zdroj: Novinky.cz  
 
SUMMA SUMMARUM
poslanecké mandáty.....  - 184 mil. Kč
senátorské mandáty.....    - 34 mil. Kč
krajské mandáty..........    - 19 mil. Kč  
dary tzv. funkcionářů...      - 8 mil. Kč
členské příspěvky.......       - 6 mil. Kč
CELKEM za 4 roky...    - 251 mil. Kč  + dluh 600 mil. Kč + úroky ??
   
To rozum nebere!? -sv-
 

—————

Zpět