Co dělá pes, když nejsem doma?

19.03.2017 11:02

Vždy, když se od někud vracím a odemykám dům, jen trnu, co zase vyvedl. Kdo? Můj pes Falco. Už jsem odsledoval, že i sám hlídá dům. Skáče z okna do okna a ke dveřím, jakmile se něco někde šustne. V kamenném domě mám venkovní zdi skoro metr silné a vnitřní okenní špalety mají snad 50 cm. Tam se pohodlně vejde a sleduje šrumec kolem domu. Protože ale už dokázal jedním zaskleným oknem proskočit, tak mu nyní, když odcházím z domu, cestu k oknům zatarasím křesly a židlemi. On si s nimi však dokáže taky poradit. Už párkrát jsem se vrátil domů a křesla, která jsem obrátil vzhůru nohama na sedačku pod oknem, aby přes ně nemohl vlézt do okna, stála pěkně vyrovnaná u stolku všema čtyřma na podlaze!

Tento týden jsem se pořád někde toulal. U doktorky, na pohřbu, hlídat vnučku, na koncert, na nákupy, ke švagrové hledat odpad z WC, teď se chystám na oběd k sestře a pak do Kozlova popřát Pepíkům a vždy, když odcházím, se strachuji, co zase ten pes vyvede. Občas něco rozbije, občas sežere, občas povalí.

Ve čtvrtek se zabavil plechovým víčkem od paštiky. Asi mu vonělo, paštiku má rád. Vždycky vylíže dočista dočista celou sklenici. Tentokrát se rozhodl z víčka vytvořit cedník. Celé ho zplacatil a udělal do něho snad 20 děr. Že nevěříte? Tak mrkněte na foto dole. Vpravo je víčko funkční a vlevo placička cedník! :-) Víčko vem čert, ale trnu, čím se ten hajzlík zabaví dneska? -sv-

17:40 dorazil jsem domů, na první pohled vše v pořádku. Uvidíme, co ještě zjistím. :-)

—————

Zpět