Chtěli ho naklonovat

27.10.2018 00:27

Počátkem 90. let nastal v Perle Posázaví velký přesun "kádrů" z Kováku a Komunálu na radnici. Městský národní výbor byl tehdy donucen kooptovat do svých řad nevolené nekomunistické zástupce a změny nastaly i mezi úředníky. Nebojte, nebudu zde nikoho jmenovat, i když si většinu jmen z té doby pamatuji. A tak od nás z projekce odešel na stavební úřad taky jeden z inženýrů, kterého si na radnici velice považovali. Dokonce jeden z tehdejších představitelů radnice se nechal slyšet, že by bylo třeba Jirku naklonovat, aby se odborná zdatnost úřednictva vylepšila. 

Výsledkem jeho činnosti na úřadě je třeba zastavěná Stará Habrecká garážemi u kotelny!

Moji kolegové z projekce tenkrát vyrazili za Jirkou na stavební úřad ve snaze získat stavební dokumentací od věžáku č.p. 1047, kde chtěli svépomocí provést nějaké změny v rozvodech elektro. Neuspěli. Kolega elektroprojektant Franta se tehdy vrátil z úřadu s nepořízenou a lakonicky to komentoval slovy: "Nedohodli jsme se, chyběl nám tlumočník."

Vzpomněl jsem si na ten nápad s klonováním včera, když jsem ve svých dokumentech z dob volebních příprav v roce 2006 objevil pracovní verzi volebního letáku SNK, kde mi k dokonalosti chybělo ještě 11 fotografií kolegů a kolegyň a tak jsem tam "naklonoval" fotografie moji maličkosti, aby byl umělecký dojem z letáku úplný! :-)

Jo, to by bylo zastupitelstvo! Co říkáte? To by se to zasedalo a jednalo! To by se to vyhrávalo volby "krutě" nad průměrem. 

Ty volby jsme tenkrát skutečně vyhráli ziskem 5 mandátů a lídrovi naší kandidátky dali voliči 1374 hlasů. Druhý Pavel obdržel 1213 hlasů. Zbylých naklonovaných 11 kandidátů SNK získalo dohromady 4986 hlasů. Celkově SNK obdrželo v roce 2006 9647 hlasů, t.j. 27,20 %. 

No prostě: To rozum nebere!? -sv- 

 

—————

Zpět