Chlebožrout královský

07.08.2017 01:07

Chleba nakupuji nejraději v Haberské pekárně. Je to široko daleko vyhlášená rodinná řemeslná firma, jejíž hlavní výrobek byl již pětkát oceněn diplomem Řemeslný chléb vynikající kvalityVelká veka z Habrů 1,2 kg mi vydrží tak 3-4 dni a pořád pěkně čerstvá a chutná. Kromě chleba pro sebe a občas i moje nejbližší zde nakupuji, když mám to štěstí, i nepovedené chlebové kousky z minulého dne. Ty pro změnu chutnají našemu prasíkovi a držte se: skrojky z ních si oblíbil o náš Falco! Pes a žere chleba! To rozum nebere!?

Jakmile mě Falco uvidí, jak nesu veku na kuchyňský stůl a beru do ruky nůž, už mi stojí u nohou vesele mrská ocasem a čeká, co dostane. Vždycky mu odkrojím oba skrojky z veky, on pak skrojek bafne do zubů a odnese si ho na dvorek, tam k němu zalehne, skrojek uchytí do předních tlap a ukusuje a ukusuje. Pak přijde pro ten druhý a potom ještě vyluxuje chlebové drobky na podlaze. Říkal jsem mu proto Ty chlebožroute! Ale jen do minulého čtvrtka.

To jsem si z Haberské pekárny přivezl pytel těch nepovedených den starých chlebů různé gramáže. 10 kusů za 70 korun. No nekup to! Vysypal jsem je ve verandě na stolek a začal je vyrovnávat na lavici pod oknem, aby pěkně proschly. Vyrovnávám, vyrovnávám a ejhle! Co to je? Snad nějaký opravdový chlebožrout? No skutečně Chlebožrout královský, (to druhové jméno dostal ode mně podle Královské stezky, která před tisici lety přes Habry vedla). Nádherný kousek! Však jsem ho pro vás nafotil, než se o něj podělili Falco s prasíkem, abyste mi uvěřili, že něco takového může existovat. :-) -sv-

Mohl by to taky být přerostlý moučný červ nebo pánská erotická pomůcka. To první nepožívám, a to druhé nepoužívám, tak nevím. :-)

—————

Zpět