Čápi se vrátili

09.04.2018 10:15

Když jsem v pátek odpoledne ujížděl autem do Perly Posázaví, nezapomněl jsem pohlédnout na komín leštinské tírny, zda tam už nesedí čáp. Nebyl tam. Periferním viděním jsem však na úpatí vrbického kopce zahlédl cosi bělavého na louce vpravo. Zda to byl čáp, jsem si však jist nebyl a otáčet kvůli tomu auto a vracet se zpět, se mi zrovna nechtělo, i když i takový blázen jsem. Nicméně jsem na našem webu vyhledal, kdy se u nás čápi objevili loni. Tak o tom jsem loni nepsal, ale předloni o tom napsala Štěpánka  3.4.2016 . Takže letos měli opravdu malé zpoždění.

Dnes ráno v 8:52 se na stránkách Havlíčkobrodského deníku objevil tento článek:

Čápi se na komín v Leštině vrátili první dubnový pátek
Leština u Světlé – I když měli několikadenní zpoždění, přilétli. Od pátku 6. dubna jsou na komíně bývalého podniku Čemolen v Leštině u Světlé opět čápi.
V odpoledních hodinách se tam objevil hned celý pár. V Leštině a okolí mají báječné životní podmínky, takže místní obyvatelé budou opět s napětím očekávat, že i letos vyvedou mladé.
V Havlíčkobrodské deníku publikoval leštinský Karel Novotný včetně svých aktuálních fotografií, z nichž jsme si jednu dovolili přefotit i na náš web.
To nízko letící proudové letadlo v horní části fotografie by mohl být, pokud je fotografie pořízena po poledni, Airbus A380 z Dubaje, klesající již na přistání v Praze. V tomto čase a v této výšce bývá někdy nad námi v Leštině vidět.  -sv-
 

—————

Zpět