5. kolo hokejové KLM

16.10.2017 00:16
Moravská Třebová  23:4  Ledeč n. Sáz.
Třetiny: 5:2, 10:0, 8:2. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2, 17:2, 17:4, 23:4.
 
Páté dějství Krajské ligy mužů Pardubicka opět postrádalo jeden zápas. Ve Světlé se nehrálo, důvodem byl malý počet hráčů domácího týmu, zápas byl odložen a zřejmě se odehraje v náhradním termímu.
 
Na neděli uprostřed října bude chtít zapomenout Ledeč nad Sázavou, která inkasovala krutý výprask v Moravské Třebové.
 
Sedmadvacet branek viděli diváci v Moravské Třebové. Neskutečná nadílka potkala hokejisty Ledče již v polovině října, sice se hosté ujali vedení v zápase, domácí Slovan během krátké doby zápas otočil a pak střelecky koncertoval. Hosté sice střídali gólmana, ale ani to nakonec nestačilo.
zdroj:  RegionHokej  (na webu HC Ledeč nelze zatím ověřit) -sv- 
 
Doplňuji komentář k zápasu, který se  na webu HC Ledeč objevil 17.10. - viz zde.
K tomuto utkání není co dodat a je třeba pouze smeknout před hráči, kteří na něj odjeli, a zavrhnout všechny ostatní, kteří nechali své spolubojovníky na pospas. Jasně, už v pátek na tréninku bylo jasné, že zraněními zdecimovaná sestava domácích, nepojede do Moravské Třebové v konkurenceschopné sestavě. Ale vedení pořád počítalo minimálně s 13-ti hráči. O to větší překvapení čekalo všechny u autobusu, když na sraz dorazilo pouze 9 mužů, aniž by se někdo další kromě zraněných omlouval. K utkání tak musel odcestovat i Pavel Zmrhal, který se předem omlouval pro bolesti zad. 
Vývoj utkání ve Třebové nemá smysl komentovat. Nechtěli jsme další utkání odkládat, ale bohužel další čtyři si přivezli zranění a utkání dohráli jenom, protože nás bylo 8. 
Na marodce je k dnešnímu dni 7 hráčů základní sestavy. Dva mají disciplinární trest a dva patrně skončili činnost z osobních důvodů. Ledečtí odchovanci na střídavé starty jsme v mistrovských utkáních ještě neviděli (Pozn. Valda Smolko má ruku v sádře !) - mají patrně povinnosti ve svých klubech. Vedení klubu, tak bude muset vyřešit situaci, kterou ve své historii ještě nikdy nezažilo. Nemá konkurenceschopné mužstvo hned na začátku sezóny a charakter zranění důležitých opor je spíše dlouhodobější.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Co k tomu dodat? Snad jen slova Jana Krajíčka ze sousední Světlé o cestě do pekel:
Krajský hokej by podle mého měl být o lásce k hokeji, o klubismu a ne o penězích. Během doby, co jsem ve vedení klubu, jsme za 5 let vyhráli 3x KLM a nikdy nikdo nevzal žádné peníze za startovné na zápas nebo aby měl smlouvu na peníze. Já nikdy nenabídnu hráči peníze za to, aby hrál za Světlou, protože bych se nemohl podívat do očí ostatním hráčům, kteří to hrají zadarmo a hokej jim přináší radost a ne peníze. Pokud jsou tu kluby (a je jich čím dál víc), že jsou ochotný v krajském hokeji platit hráče, tak s tím bohužel nic neudělám, ale je to cesta do pekel.  
Jan Krajíček, HC Světlá n.S.

—————

Zpět