5 dní do voleb

30.09.2018 00:30
Do komunálních voleb zbývá 5 dní a mně se předminulý týden dostaly do rukou volební materiály tří volebních stran zveřejněné zřejmě v Ledečském zpravodaji. Řeknu vám:
 
Nestačil jsem valit oči!
 
Minulý týden se již také v poštovních schránkách na sídlišti Stínadla objevily i první volební letáky KSČM a KDU-ČSL a nyní také SNK Zelená pro Ledeč na svých webových stránkách www.zelenaproledec.hys.cz a Facebooku www.facebook.zelenaproledec prohlašuje, že jejich volební leták je již na poště. Tak se máte na co těšit a náš web LBC nesmí zůstat pozadu. Je totiž rychlejší a lacinější jak pošta, ať už ta česká nebo ta elektronická. Blesk je jeho mladší brácha. :-)
 
My totiž víme, vo co gou. :-)
Ledečtí zelení mohou letos konečně překvapit a prorazit. Poprvé se totiž rozhodli nekandidovat pod hlavičkou své rodné a zchudlé Strany zelených, ale "pouze" jako méně konfliktní Sdružení nezávislých kandidátů Zelená pro Ledeč. Doma v šuplíku také nechali svoje akademické tituly, kterých mají "neúrekom", a pak také jsou o další 4 roky starší, takže neprovokují už voliče tolik svým mládím. Jdou na to tentokrát promyšleně, až fikaně. Hlavního lídra letos vyměnili za hubenějšího. :-)
 
Mají i moje sympatie, ale svůj hlas jim nedám, jelikož již nejsem ledečský občan a letos prvně budu volit zastupitelské orgány v Obydlené Zatáčce Štěpánov. Tady máme všude kolem zeleně, modře i rumělky dost! :-)
 
Ty moje sympatie získala Zelená pro Ledeč hlavně tím, že někde, možná náhodou, možná prvoplánově posnídala vtipnou kaši a zdobí ji tak nyní i smysl pro humor. Ten ještě nedávno, kdy bojovala s větrnými mlýny, no asi tak před 10-ti lety, postrádala. 
 
Uvedu příklad:
 
Někdy kolem roku 2006/2007 jsem odpovídal nějak takto na městském webu:
 
Dotaz naivního anonyma: "Mohou zakrslí králíci vstoupit do obchodu?"
 
Odpověď podepsaného starosty: "Nemohou, nedostanou na kliku! :-)"
 
Byl jsem už tenkrát veselá kopa, ale vysloužil jsem si za tuto odpověď ostrou kritiku od jednoho čelného představitele ledečské SZ, v tom duchu, že urážím spoluobčany!
 
Naštěstí ten pohoršený zelený puritán, ze kterého se nakonec vyklubal svůdník, a jemu podobní už nekandidují anebo dostali smysl pro romuh. :-)
 
Ale dost legrace, jde se na věc. Tady je 15 na stole českých zelených Priorit pro Ledeč:
 
Senioři, těšte se na lepší život!
 
S nadhledem a humorem -sv-

 

—————

Zpět