2 hodiny v City Parku

20.12.2017 00:20

Přijal jsem nabídku svoji dcery Štěpánky a vyrazil s ní a její roztomilou kamarádkou Káťou včera podvečer autem do Jihlavy. Řídila Štěpánka a mířila do City Parku nakupovat dárky. Já jsem letos dárky obstaral z pohodlí domova přes klávesnici svého notebooku, ale co bych se nepodíval do krajského města. V City Parku v Jihlavě jsem snad byl naposled s LuŠtěLou před šesti lety 19.6.2011 na krajském kole soutěže Ája hledá super talent a od té doby se tam toho muselo hodně změnit. A pak taky je dobře, když starej jezevec občas vyleze ze své nory, expressis verbis kuči, na světlo boží, jak se někdy říká, a podívá se, jak to holkám v záři halogenů a LED diod před Vánoci sluší. Víte přeci, jak Zdeněk Svěrák v roli učitele ve výslužbě Josefa Tkalouna sleduje okénkem vratných lahví přicházející zákaznice supermarketu. :-)

První, co jsem si v City Parku zakoupil, byl kopeček čokoládové zmrzliny s kousky pravé belgické čokolády, a to dokonce na stejném místě, jak před těmi šesti lety. Chutnal výtečně jako tenkrát. Jediné, co se za ty roky změnilo, byla moje cukrovka, ale pro jednou snad nebude tak zle. Obešel jsem obchody v obou patrech, nahlížel do nich jen zvenku, pouze elektroniku a knihy jsem si prohlédl i mezi regály, nakoukl jsem, co se hraje v CineStaru, poseděl jsem chvíli u většího šálku espressa za 65, povečeřel gyros s hranolkami a třetinkovým pivkem u asijského bistra Guty Fastfood a pak vyrazil do Alberta nakoupit českou cibuli, české máslo za 44 (vzal jsem dvě), pár sýrů, láhev německého Jägermeistra, Falcovi tříkilový pytlík slovenských granulí s jehněčím a levný švédský papír v akci tiskárně. To jsem sice mohl kdekoli jinde, nemusel jsem se po zledovatělých silnicích trmácet až do Jihlavy a být svědkem toho hemžení v atmosféře nákupní horečky, ale zase nebylo na škodu si připomenout, že tento způsob adventu zdá se mi a vždycky zdával poněkud nešťastným. 

Ve čtvrtek k nám do vsi přijede pojízdná prodejna, poklábosím s pojízdným prodavačem Polívkou, koupím u něho přes EET pár piv, chleba a toaletní papír a půjdu do jiného vánočního papíru balit dárky pod stromeček, které mi přepravní služba přes celou republiku dovezla až k bránce. -sv-

—————

Zpět