18 dní po volbách

24.10.2018 00:24

Ticho po pěšině v ledečské kotlině

Před 18-ti dny občané rozhodli o složení svých zastupitelstvech a tentýž den byly zveřejněny výsledky komunálních voleb, a to nejen na oficiálních stránkách ČSÚ, ale též na oficiálních stránkách Perly Posázaví. Od té doby je ticho po pěšině. Navštívil jsem proto stránky SNK pro Ledeč a Zelená pro Ledeč, dvou nejúspěšnějších volebních uskupení, které lze považovat za vítěze voleb a tam našel pouze tyto poslední "novinky":
SNK pro Ledeč 7.10.2018 23:02
Vážení spoluobčané,
dovolte mi, abych poděkoval všem, kteří nám v komunálních volbách projevili důvěru a odevzdali nám svůj hlas. Věřím, že společně s vámi budeme dál rozvíjet naše město. Vaše hlasy pro nás jsou i vyjádřením souhlasu, že to, co se nám společně s většinou zastupitelů podařilo prosadit a realizovat, bylo v souladu s vašimi představami. Samozřejmě, že i v následujícím volebním období se budeme na vás občany obracet, aby zásadní rozhodnutí měla i vaši podporu. Rovněž si dovolím poblahopřát všem staronovým i nově zvoleným zastupitelům a vyjádřit přesvědčení, že i oni budou pracovat pro blaho našeho města (ostatně někteří to měli jako ústřední motto svého volebního programu).
Za všechny z SNK pro Ledeč
Zdeněk Tůma                                 Zdroj: zde
 
Zelená pro Ledeč 8.10.2018
Děkujeme všem za důvěru a hlasy. Volby ukázaly, že ledečská veřejnost si nepřeje změnu a potvrdila trend současného vedení radnice. Dokonce stávající koalice posílila o dva mandáty.  Máme velkou radost,  že jeden z nich je náš a konečně jsme se dočkali třetího zastupitele.
Kandidátku Zelená pro Ledeč budou v zastupitelstvu  reprezentovat  Honza Drápela, Michal Simandl a Petr Machálek .
I když to vypadá, že není nutné nic měnit , je jasné , že Honza Drápela nebude z osobních důvodů pokračovat ve funkci místostarosty , tak jednat bude o čem… Pořád platí, že Vás budeme informovat o všech novinkách.
 
Podivuji se nad tou skromností slovy klasika: "Není to nějak málo, Zdenone Tůmoviči?"
 
To na stránkách sousední Světlé šlo již v pondělí 22.10.2018 nalézt tuto informaci:

 

Informace o konání ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Světlá nad Sázavou

Místo konání: v sále Společenského domu ve Světlé nad Sázavou.

Doba konání: 30. 10. 2018 od 16.00 hodin

A to ve Světlé byla podle mě složitější povolební situace a na starostu byli hned dva kandidáti, z toho jeden Ledečák! :-) 
 
To v Perle Posázaví je Ledečáků mnohem víc, jsou tam i tři Ledečačky, ale pouze jeden zas_tupitel z Kroměříře. Jeho volba se snad už, nedej bože, opakovat nebude. I když "prospěcháři a příštipkáři" by to asi uvítali. :-)
 
To rozum nebere!? -sv-
 
Tak mi po ránu "jedna paní" povídala, že ustavující ZM v LnS bude 31.10.2018. :-)
Zveřejněno na webu www.ledecns.cz v úterý 24.10.2018 odpoledne.

—————

Zpět