Ledeč prý byla první

12.10.2018 00:12
Nějak mi utekl první střípek z povolební mozaiky, který jsem až nyní objevil na serveru Havlíčkobrodský deník. Je datován 6.10.2018, tedy volební sobotou, o čemž dosti pochybuji, protože tento server bývá o víkendu v podstatě nečinný a ve večerních hodinách něpremává. To web LedečBezCenzury je činný neustále a tohle za vás v pátek 12.10. v noci přečetl:
 
Komunální volby: první sečtené město byla Ledeč, prvenství obhájili nezávislí
 
Ledeč nad Sázavou – Prvním městem na Havlíčkobrodsku, které oznámilo výsledky voleb, byla Ledeč nad Sázavou. Jasno tady bylo v půl sedmé večer. 
Bojovalo se tady o patnáct mandátů v novém zastupitelstvu města. Své prvenství obhájilo Sdružení nezávislých kandidátů pro Ledeč, které v dalším volebním období bude mít o jeden mandát více než doteď.
V letošních komunálních volbách získali 41,81 procent hlasů, což jim zajistilo celkem 7 mandátů. Nejvíce hlasů za SNK pro Ledeč získal současný starosta Ledče Zdeněk Tůma. 
„Jsme spokojení. Nebudu lhát, mysleli jsme si, že vyhrajeme," přiznal starosta.
To, jestli ve vedení města zůstane, ale zatím nechtěl prozrazovat. 
„To je předčasné o těchto věcech mluvit. Zatím jsme ještě s nikým nejednali," dodal Tůma. 
 
To, že byla Ledeč prvním městem na Havlíčkobrodsku, které oznámilo výsledky voleb, mohlo být způsobeno, nižší volební účastí nižšího počtu voličů bez Vrbky a dvou voličů Vrbových, možná taky hbitostí volebních komisí anebo to byla náhoda či výmysl redaktora. Tak si vyberte sami, čím to bylo. 
 
Že by se za tím skrývaly "některé praktiky prospěchářů a příštípkářů"? :-)  -sv-  

—————

Zpět