Exstarosta Lipnice

24.04.2018 09:56
Bývalý starosta Lipnice nad Sázavou Ladislav Horký už skoro dva roky sedí ve vězení za podvody a zpronevěru, podle svých slov „kulišárny". Jinak se obec dobře vést nedá, tvrdí. Brzy bude v polovině výkonu trestu, politik se proto uchází o prominutí jeho zbytku.
„Jsem srdcař. Nikdo přede mnou nedokázal pro obec zařídit tolik prospěšných věcí," dušuje se bývalý starosta města na Vysočině. Momentálně se Horký dívá na svět přes mříže věznice v Odolově na Trutnovsku. Za podvod, úvěrový podvod, dotační podvod a zpronevěru ho tam předloni poslal na čtyři roky Vrchní soud v Praze. Jeho vinu potvrdil i Nejvyšší soud.
Exstarosta verdikt vnímá jako křivdu a neumdlévá v úsilí jej zvrátit. Jeho návrh na obnovu řízení však minulý měsíc Krajský soud v Hradci Králové zamítl. O stížnosti proti nepříznivému závěru teď bude rozhodovat Vrchní soud v Praze.
"V obci „chcípl pes"
„Jsem nechvalně známou mediální osobností z Vysočiny," ironicky začíná svůj dopis MF DNES exstarosta. Nelže. Zemětřesení na radnici malebnou obec na Havlíčkobrodsku náležitě zviditelnilo. Není zrovna obvyklé, aby komunální politik dostal trest vězení natvrdo.
 
Celý článek si můžete přečíst zde. -sv-
 
Předchozí informace: Starostenské příběhy III
 

—————

Zpět