Změny na webu

22.09.2016 10:26

Vzhledem k tomu, že jsme tento měsíc poprvé za poslední rok vyčerpali téměř limit pro přenesená data, který máme stanovený v hodnotě 3GB/měsíc, museli jsme přistoupit ke změnám na našem webu, abychom velikost přenášených dat snížili. Provedli jsme proto včera tyto úpravy:

- redukovali jsme obsah Fotogalerie, odstranili cyklus 12-ti obrazů Ledeč koaliční

- odstranili jsme některé "zbytečné" obrázky u starších článků

- dohodli jsme se s Webnode na zachování stávajícího limitu bez sankcí či blokací

Na provozu webu LedečBezCenzury to prakticky nepoznáte. Příspěvky se dále budou objevovat v každodenní frekvenci. Je totiž stále o čem psát a web má stále své čtenáře. Obrázky k článkům však budeme nyní zařazovat v měnším počtu, max. 1 obrázek na článek, popř. budeme u obrázku snižovat velikost souboru na úroveň pro webové prezentace. To vše samozřejmě za předpokladu, že to moje IQ foxteriéra zvládne :-) 

Co jsou to přenesená data vysvětluje systém Webnode takto:

Přenesená data
Přenesená data jsou všechny texty, obrázky a další pomocné soubory, které se přenáší do prohlížeče vašich návštěvníků, aby se mohly zobrazit vaše webové stránky. Když máte například na úvodní stránce webu obsah o velikosti 10 MB a navštíví ji 10 uživatelů, vaše přenesená data se navýší o 100 MB. Tento údaj se vždy na začátku měsíce vynuluje. 

Pro ilustraci příkládám roční statistiku zobrzených stránek. Stav k 21.září. Z toho lze dobře vidět, že v květnu bylo zobrazeno 42000 stránek a limit přenesených dat přitom nebyl přečerpán, nyní v září byla zatím zobrazena pouze polovina květnové hodnoty a limit 3GB byl dosažen. Statistika webu přenesená data takhle pěkně v přehledném grafu nezobrazuje, Ty se zobrazují pouze v aktuálním měsíci v podobě stupnice "teploměru", a ta nyní olizuje hodnotu 3 GB již při 22000 zobrazených stránek. Proto bylo nutné obsah souborů redukovat.  -sv-

—————

Zpět