Zloděj kávy - fajnšmekr

17.08.2018 00:17
Znáte tu anekdotu, jak jeden chlápek na ulici sleduje veitnamského prodavače ve stánku, který obsluhuje své zákazníky a po chvíli k němu přistoupí a povídá:
 
"Tak vás tu už chvíli sleduji a chci se Vás zeptat. Nemáte křečové žíly?"
 
"Křečové žily? Nemam. Ale zitra dovezu," odpověděl okamžitě Asiat. 
 
Tak v podobné situaci se ocitla moje nejmladší sestra, vedoucí potravinové prodejny v jednom větším středočeském městě, ale ta se s těmi křečovými žílami rok před důchodem vypravila na operaci. Pár dní tak musela strávit v nemocnici a po celou dobu se tam strachovala, jak to její kolegyně v prodejně bez ní zvládnou.
 
Když se po dvou týdnech vrátila s ovázanou nohou do práce, zjistila, že se z regálů ztratilo několik desítek balení dražší kávy Nescafé za celkem 4 a půl tisíce korun. Letité zkušenosti jí říkaly, že je to dílo zloděje a připravila proto na něho past, do které se brzo chytil. 
 
Jedno z balení Nescafe otevřela a postavila je zpět do regálu. A jedna z prodaveček si vzala směnu navíc a zahrála si na zákaznici. S nákupním košíkem se pohybovala v blízkosti regálů s kávou. Zahlédla hned po ránu, jak jeden chlápek si strká kávu Nescafe za košili a do nákupního vozíku si dává třetí, která se mu jako na potvoru rozsypala. :-) Ihned vyrazila ke kase, kde nahlas vyslovila smluvené heslo:
 
„Kde tu máte mrkev? Nemůžu ji najít."
 
Na toto smluvené znamení se k regálu s kávou seběhly další prodavačky, zloděje obestoupily a donutily ho vyndat z pod košile ta ukrytá balení drahé kávy. Byl to zřejmě kávový fajnšmekr, protože měl už od její konzumace tmavší pleť. :-)
 
"A volám Policii," řekla rozhodně vedoucí. Policie v mžiku dorazila, vše zdokumentovala a pachatele si odvezla na služebnu. Za hodinku zavolala moji sestře (vedoucí) a oznámila ji, že pachateli domluvila a pustila ho domů.
 
"Domluvila? K čemu nám bude domluva, nám tady chybí té kávy za 4 a půl tisice korun. Kdo nám to zaplatí?" rozčílila se paní vedoucí.
 
"No to nevíme. To by se mu stejně těžko dokazovalo. Trestný čin krádeže je až od pěti tisíc a on měl u sebe jen dvě balení. Ta určitě tolik nestála!" odpověděl jí policajt. 
 
Tohle ale už anekdota nebyla, to se skutečně stalo a zajisté všude po našich samoobslužných prodejnách stává. Stále totiž platí, že příležitost dělá zloděje, ti jsou stále mazanější, drzejší a fajnovější. -sv- 

—————

Zpět