#METOO na WC IMP

13.12.2018 00:13
 
Jak sestřičky přicházejí o aroganci
 
Po kolizi s několika arogantními sestřičkami na intermediární péči (IMP) jsem se rozhodl si vylepšit reputaci. Zazvonil jsem včera večer o pomoc do sesterny a přišla za mnou právě ta jedna "arogantní", ale kupodivu hezká. Skutečně hezká! To byla pro mě příležitost, která se nebude opakovat.
 
"Sestřičko, pořebuji jít na velkou, ale jsem tady upoután k monitoru a pak taky k podtlakovému VAK systému. Oboje ale umím odpojit. Ptal jsem se na to pana doktora a stačí rozpojit támhletu hadičku a tyhle kablíky. :-)"
 
"Já vím, jak se co odpojuje, v tom mi nikdo nemusí radit, ale musím se jít zeptat, zda je to ve Vašem případě možné," odpověděla vážně sestřička.
 
Za chvíli se vrátila s lepší náladou a povídá:
 
"Já Vás sice nemám dneska v noci na starost, ale když jde o tak "vážnou a neodkladnou věc", tak Vás teda odpojím a doprovodím na toaletu."
 
Rozpojila sací hadičku nad chodidlem mé levé nohy a zajistila ji náplastí, odpojila sondy monitoru z mé hrudi, podala mi francouzské hole, odstoupila od lůžka a pozpátku přede mnou couvala s lákavým úsměvem a posunky směrem k záchodu, které jako by říkaly: "Pojď, pojď."
 
"No to je krása! Už si ani nemohu vzpomenout, kdy mě naposled takhle krásná žena lákala někam do neznáma. Již běžím, již běžím, ale vite, co Vás tam v té místnůstce čeká za odměnu?"
 
Kývala rozkošně hlavou a bezhlasně, ale srozumitelně artikulovala: "_O__O?"
 
"Ano, hovno," potvrdil jsem nahlas její mimickou odpověď.
 
Během odpočinku a tvrdé práce na záchodové míse jsem si v duchu složil veršovánku na ten můj výtvor, který sestřičky musí před spláchnutím, nevím proč, zkontrolovat a ohodnotit. Pak jsem zazvonil, nesplachoval a počkal pyšně nad mísou ustrojen a připraven na příchod sestřičky. Poté jsem ji zarecitoval:
 
Leží tu na míse,
kroutí se, pyšní se,
není mu rovno.
Víte někdo, co to je?
Páně Vrbovo .o..o!
 
Byl jsem pochválen za oba výtvory. Za ten pacientův i za ten básníkův. Když jsem tak nečekaně a úspěšně zaveršoval, rozhodl jsem se během belhání o berlích pokračovat v přednesu poezie. Pochlubil jsem se veršovanou esemeskou, kterou jsem před deseti lety odeslal z nemocnice svoji tehdy mladé manželce:
 
Dobré ráno, miláčku,
budíček!
Po ránu mi stoji
kolíček.
Píchá mě tu hezká
sestřička,
nevšímá si mého
kolíčka.
:-)
Opět jsem byl sestřičkami pochválen a ta hezká se tak trochu zapýřila. "Nějaká slušnější by tam nebyla," zeptala se s dívčím úsměvem.
 
"Ale byla, třeba tahle. Je to taky moje veršovaná esemeska z nemocnice," povídám.
 
Moje srdce ochořelo,
bylo toho na něj moc.
Párkrát láskou zahořelo
A teď volá o pomoc.
 
Tiše, tiše, srdce moje,
nespěchej tak, zvolni krok,
ještě spolu zvládnem boje,
ještě aspoň ňákej rok.
"Ta byla ale kásná! To jste frajer, pane Vrba," znělo unisono z úst užaslých sestřiček zbavených arogance.
 
Podíval jsem se na protější stěnu do prosklených dveří vedoucích na potemnělou chodbu a v duchu si říkal: "No frajer bych teda neřekl. Do toho mám dneska daleko!" 
 
V zrcadle dveří se totiž krčila na hubených nožičkách v pyžamových trenclích pod převislým břichem postava starce s rozčepýřenou přehazovačkou na hlavě opírající se o dvě francouzské hole. V potemnělém chodbě za ním jakoby se mihla postava budoucího režiséra Kendyho, který připomíná básníku Štěpánkovi svůj dávný slib facky za každou další básničku sestřičkám. :-)  -sv-
 
Snad proto, že máš kalhotky,
snad pro ten kukuč Bardotky,
dřív než se staneš arogantní,
chtěl bych ti jednou dva polibky,
do vlasů, na rty dát jak šípky,
sestřičko šar(a)mantní.
 
Parafráze na Štěpánka z Básníků -sv-
:-)

—————

Zpět