Kuriózní svatba VIII

07.04.2017 00:07

Originalitou se vždy v Perle Posázaví vyznačovaly svatby hasičů. O to větší rozruch býval, když se vdávala hasička. Nemuselo se ani nikam vyjíždět, vše se odehrálo přímo před radnicí. V Ledečských novinách č. 5/2008 o tom informoval tehdejší starosta hasičů Danek Horký v článku Svatba hasičky:

Své ANO v obřadní síni ledečské radnici slíbil v sobotu 19.4.2008 člence ledečského hasičského sboru Lucce Irschikové pan Martin Císař. Po svatebním polibku, podpisu protokolu a opuštění radnice byl zbrusu nový manžel spoután ledečskými hasiči řetězem s koulí a visacími zámky. Nevěsta si musela, pokud chtěla mít manžela pohyblivého, klíč k jednomu z těchto zámků sestřelit vodním proudem ze sloupu lampy veřejného osvětlení, což pro ní, jako zkušenou hasičku z ledečské výjezdové jednotky, nebyl žádný problém, pouze bělostné svatební šaty s hlubokým výstřihem její zručnost malinko omezovaly. Její kolegové hasiči i vedení radnice přeje novomanželům do společného života více takových úspěšných zásahů. 

Na tomto článku a výše uvedeném odkazu na stránky HZS Ledeč je dokumentováno, jaká je škoda, když se mažou digitální archívy, www stránky a tím vlastně taky historie, Hasiči jsou v Perle Posázaví výjimkou. -sv-

—————

Zpět