Výsměch! Šaškárna!

03.02.2017 07:52

Těmito slovy označil předseda hnutí ANO bez servítků zprávu sněmovní vyšetřovací komise k reorganizaci policie, kterou se ve čtvrtek 2. února zabývala Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR. Já bych si ta slova s dovolením vypůjčil, abych pojmenoval to, co se včera odpoledne v Thunovském paláci na Malé Straně dělo. Až na pár jedinců (Radek Vondráček, Petr Gazdík, Jiří Štětina, Pavel Blažek, ministr Pelikán) se osazenstvo dolní komory nechalo unést a vyprovokovat k osočování, zesměšňování a osobním invektivám. Svoji důstojnost, akademické tituly (pokud je mají) nechávali v lavicích a za řečnickým pultíkem se v přímém přenosu předháněli v nactiutrhání, výsměchu a šaškárnách. Nakonec večer jaksi natruc schválili 4-5 usnesení, ač některá opět koketují s ústavou. Autoři rychlokvaškové reorganizace nebo protagonisté kauz Beretta a Vidkun se mohli v zákulisí radovat, jak to všechno "dobře" dopadlo.

Kam jsme to s naší zastupitelskou demokracií dospěli? Poslanci by snad příště měli nafasovat boxerské rukavice a plivátka. Kam se poděla slušnost, odpovědnost, logika a selský rozum? Proč jsem tu šaškárnu vůbec sledoval? 

Nakonec jsem v jedenáct v noci u obrazovky svého PC litoval oba ministry spravedlnosti, toho bývalého (Blažka) a toho současného (Pelikána), kteří se, ač viditelně celodenním martyriem unaveni, před televizní kamerou snažili vše vysvětlit za pomoci právě těch atributů, které jsou o pár řádků výše zvýrazněny a které naše dolní komora zapomněla včera používat. No, máme se v tomto volebním roce ještě na co "těšit". 

To rozum nebere!?  -sv-   

  

—————

Zpět