Vítací typ Falco

19.10.2018 00:19

Můj pes Falco je vítací typ. Vítá každého hosta u nás v chalupě nebo na dvoře radostným vyskakováním do výšky a snaží se ho přitom olýznout. Zato není ani trochu typ loučící. Nikoho ze světnice ani ze dvora či zahrady pustit nechce, štěká na něj, jak smyslů zbavený, či jak utržený ze řetězu, který stejně žádný nemá. A proto jsem se při týdenním pobytu v nemocnici nejvíce těšil, jak mě bude Falco doma vítat.

Po celou tu dobu se mi o psa a celé mé maličké hospodářství na chalupě, čítající tři králíky a svini Vaňka, starala dcera Štěpánka. Psala mi každý den a na mail posílala fotografie, jak Falco doma smutní, jak neustále leží o okna do zahrady, hlavu na tlapách, uši svěšené, ocas schlipý a hlídá bránku na náves, kdy se v ní objevím.

Vlastně za ty tři roky, co spolu chalupaříme na návsi v Obydlené Zatáčce, jsem mu nikdy takhle dlouho nechyběl. Maximálně tak půlden či kousek noci k tomu, víc nikdy. Jsme proto na sebe zvyklí. Takové soužití polovičního labradora Falca s čistokrevným foxteriérem Stanislavem. :-) Mně se po něm sice v nemocnici nestýskalo, já jsem si kdysi totiž zakázal stýskat, ale bylo mi ho líto, že pro mě smutní, že jsem mu nedokázal vysvětlit, kam odcházím a kdy se vrátím. Já mu to teda vysvětloval, ale copak to on, hlupáček, mohl pochopit?

A tak, když jsem se minulý pátek vrátil po osmi dnech domů na chalupu, poslal jsem dceru Štěpánku napřed do světnice za Falcem, ať ho uklidní a na svůj iPhone natočí ten můj nečekený příchod. Jenže Falco už něco tušil, je sice hlupáček, ale není žádný blbec, a zřejmě mě už taky cítil. Stál u dveří, mrskal vesele ocasem, čichal po prahem vstupních dveří a svaly na něm jen hrály. Odbíhal k oknu do dvora a zase zpět ke dveřím a když vrzla klika a dveře se začaly pomalu otevírat dovnitř světnice, trochu od nich poodstoupil, aby pak v mžiku vyskočil a dopadl předními tlapami mně až na prsa, div, že mě nepovalil. To opakoval snad čtyřikrát, pak se začal lísat k mým nohám, olyzoval moje ruce, když jsem ho hladil po hlavě a po hřbetě. No, to bylo v Obydlené Zatáčce radosti! Tak vypadá to Falcovo spontánní vítání. :-)

Z celého videa jsem pro vás pořídil jen jeden obrázek, na kterém se vítají dva statní chlapící. Který z nich má větší radost a který je ten správný vítací typ? No přeci ten béžově rezavý, napůl německý ovčák a napůl labradorka, náš pes Falco! -sv-

Vítání doma nebo vyzvání k tanci s vlky?

 

—————

Zpět