Slova a činy

08.10.2016 12:35

Ten, kdo z vás sledoval předvolební debaty před právě končícími volbami, zajisté opakovaně zaslechl, že: 

Kraje jsou pro život každého občana strašně důležité, garantujeme, že se nebudou privatizovat nemocnice, že se nebudou privatizovat sociální služby. 

Jaká je však skutečnost?

Na stránkách našeho kraje lze nalézt již dnes oficiální informaci, kde je napsáno:

Soukromý investor na vlastní účet realizuje komplexní výstavbu a rekonstrukci objektu kraje a současně převezme provoz celého zařízení. Kraj by vybranému provozovateli po dobu 25 let hradil měsíčně tzv. poplatek za dostupnost. Ten kompenzuje původní investici a náklady spojené s provozem zařízení a poskytování sociálních služeb v předepsané kvalitě a rozsahu. Dotčené nemovitosti budou po celou dobu trvání projektu ve vlastnictví Kraje. Od projektu lze očekávat mimo jiné i přenos know-how soukromého sektoru v péči o lidi s Alzheimerovou chorobou

Takže nejen privatizace sociální služby, ale i kompenzační poplatek z veřejných prostředků pod hlavičkou PPP projektu anebo hesla Zájmy kraje jako celku jsou pro mě svaté :-) 

Záměr Kraje potvrzuje i následující audio nahrávka nazvaná Domov pro seniory postaví soukromý investor.

Je sice skoro po volbách a tento článek jejich výsledek již nijak ovlivnit nemůže, ale napadá mě v této souvislosti jedno výstižné rčení:

Káží vodu a pijí víno a nebo taky to naše To rozum nebere!? -sv-

 

 

—————

Zpět