"Sladký" život na SDO

04.05.2018 00:04
Do redakce webu LedečBezCenzury byl včera odpoledne prostřednictvím e-mailu od důvěryhodné osoby doručen níže uvedený dokument s tímto komentářem:
 
Zveřejněte to, aby se vědělo, jaká hovada se mezi námi vyskytují.
Dokument, který je velmi dobře napsaný, jsme pouze nově zformátovali a jen nepatrně pro lepši srozumitelnost stylisticky upravili. Dnes, po čtyřech dnech od doby, kdy se ta "událost" odehrála, vám ho předkládáme k seznámení.
 
"Sladký" život na SDO
  Agresivita lidí, dá-li se jim tak říkat,
   se stále zvyšuje, a to nejen díky těm 
   exotickým z jihu. I mezi Čechy je 
   patrný boom násilí a agrese. 
Píše se 30. dubna 2018. Měsíc vstupuje do úplňku a ve frontě na odbavení stojí auto s károu. Řidička, paní učitelka, přivezla nejen odpad domovní, ale i odpad lidský, v podobě tří zlitých a sjetých borců, kteří se potřebovali na někom vybít. Absolutně odmítali respektovat pokyny k uložení odpadu. Na upozornění, že to nepatří tam, ale jinam, reagoval obtloustlý opilec slovy: 
 
"Krávo Bra...ová, si to vylož to a nečum, buzerovat nás nebudeš!" 
 
A dál pokračoval ve vyklízení prapodivné a nerozpoznatelné změti do kontejneru. 
 
Pokus číslo dvě: 
 
"Ty PETky dejte do žlutého, do objemáku nepatří!"
 
Reakce: 
 
"Kurva, ty krávo zamindrákovaná, vod tebe se buzerovat nenechám, koukej to vyházet nebo ti to tady vysypem!" 
 
Když se někdo chová jako neslyšící tupec, je nutné přidat na hlase. A tak mi nezbylo než přidat pár decibelů. Hmmm, to u opilců přidalo volume na agresi, prozatím slovní. Druhý vousatoplešlý opilec s lahví piva v ruce, sotva stojící na nohou se vzpružil a přidal své bonmoty pro zpestření. Naštěstí mu gravitace dávala trochu zabrat a se snažil umírnit ji. Do hry vstoupil třetí z bohem milovaných a vřeštěl, že vod takový krávy zamindrákovaný se buzerovat nenechá. Stále dokola a jak přes kopírák. Papoušci. 
 
Pedagožka držela dozor, odborný patrně těžko, jakousi chabou námitkou se pokusila vyvolat dojem, že nesouhlasí s jejich chováním: 
 
"Nechte toho!" 
 
Nakonec jsem zavolala šéfa, aby se na to přijel podívat a vysvětlil jim, jak se mají chovat. No, jestli té jeho smířlivosti se dá říkat ponaučení? 
Výhrůžku, že přijedou znova, splnili. Z počátku to vypadalo, že se jim v těch palicích rozbřesklo, první chvilky probíhaly v klidu, pneumatiky se dostaly na správné místo, i televizi jsme pěkně v klidu uložili a já si pro sebe oddechla:
 
"Zaplaťpánbu, to už bude dobrý." 
 
Bylo, jen pár následujících vteřin, do doby, kdy obtloustlá hvězda prvního výstupu uznala, že se moc nebaví a tak je namístě tu zábavu trochu rozproudit. Tak se stříšky kontejneru urval zvonky a mrštil je na šrot.
 
"No, to je vskutku hrdinský čin,"
 
ocenila jsem poklidně jeho výkon, ovšem jsem netušila, jak se mu ta hromada zalíbí a tak v ní skončil i stavební odpad. Po vhození plastového kbelíčku s kdoví čím, už jsem nevydržela a zaprotestovala a šla se podívat, co to tam vůbec mrštil. Výsledkem bylo, že kápo skupinky mi zatarasilo cestu od hromady a začalo "konverzaci" a odmítlo ustoupit, abych se dostala zpět k vykládané káře, snažila jsem se ho odstrčit. 
 
"Ty kundo, co do mě strkáš!" 
 
Dál už to jelo jak na drátkách. Miluji češtinu, je krásná a velmi bohatá a oplývá nejrůznějšími synonymy a přehlídka pestrosti jeho slovníku, tedy trochu jednostranného, na sebe nenechala čekat... výčet nejrůznějších synonym pro ženské pohlavní orgány, synonyma pro nejstarší řemeslo na světě (SDO to asi nebude - pozn. redakce) a znalosti z oblasti živočišné výroby i s patřičnými přídomky mi doslova braly dech. 
Dva přítomní svědci nestačili kulit oči a byli šokováni tak, že se nezmohli na slovo. Nedivím se, asi bych také čuměla jak puk. Pedagožka postávala opodál s tupě nezúčastněným pohledem, který dával tušit, že nemá hlavu čistou a jen se modlí, aby tu svini ze dvora nenapadlo zavolat ty, kteří mají pomáhat a chránit. 
Průbojné a verbálně vzdělané kápo se mne snažilo srazit károu, kterou převezlo až ke mně a za opětovného častování jeho vybraných výrazů z bohatého slovníku synonym na mne najíždělo. Zakončilo to tím, že si půjde stěžovat a tu buzeraci si nenechá líbit. 
Pomyslela jsem si, ať táhne třeba na lampárnu, ale ať už konečně vypadnou. Celou dobu jsem se snažila zachovat ledový klid a byl to nadlidský výkon.
 
Naprosto nechápu, proč vysokoškolsky vzdělaný člověk už při první návštěvě nepochopil, že chování téhle opilé, sjeté a agresivní smečky bude gradovat a přivlekl je tam znova. Očekávala jsem, že se ta osoba zastydí a přijde aspoň s jakous chabou omluvou. Omyl, ta si to zřejmě vůbec nepamatuje a když, tak v mlhách. 
Upřímně lituji děti, které jí byly svěřeny do péče! Co jim může taková osoba vlastně dát? Přiznám se, že jednu chvilku mne napadla myšlenka, že je to opět provokatérská akce z vyššího místa, o ty nebyla v době nedávno minulé nouze, ale pak jsem si řekla, že takové podlosti by se ani vyšší místo nedopustilo.
 
Jak vidíte, tak agrese stoupá a slušný člověk by se měl mít na pozoru před takovými šmejdy, vyvolávajícími střet, jinak může skončit ne pod károu, ale na káře s kudlou v ledví. 
Ptala jsem se zástupce zákona, jak se vlastně mohu bránit, když mne někdo napadne, abych pak neměla opletačky se zákonem. No, moc toho není, ale jednu radu mi dal: 
 
"Neuvádějte osobní data, ani jména." 
 
A tak jsem na jeho radu dala a předpokládám, že hodně lidí pochopí, že tahle partička je známá a kdo k ní patří. Podle jeho výrazu a konstatování, jsem je měla zavolat a oni by ji dali zafoukat a líznout. 
 
"Měla jste zavolat, sebrali bychom je a na úřadě by to řešili..." 
 
No právě... na úřadě! To jsem zažila asi třikrát a věru, opakovat to nechci, ztracený čas a nakonec je vám k podpisu podstrčen blábol, pod který je vám hanba se podepsat, ale nemáte už sílu a tak to raději podepíšete a navíc, tuším při posledním šetření před komisí, byl celou dobu přítomen zapáchající "delikvent" a trvalo to hodinu! Takže představa, že by u tohoto "čtyřlístku štěstí" ta doba byla ještě delší, mne děsí. Ne, děkuji, najdu si jiné prostředky.
 
Často zde slýchám otázku:
 
"Nepůjdete pryč? Mně se to tady líbilo, hned bych to vzal(a) za vás."
 
Škoda, že zájemci o práci na SDO nebyli ve správný čas na správném místě, možná by si to rozmysleli. Ona to není žádná slast a když vezmu do úvahy odlehlost místa, tak je to v podobných případech i riskantní. 
 
Naštěstí byl první.      ib.  :(
 
To rozum nebere!? -sv-

—————

Zpět