Silnice na Benetice IV

25.08.2016 07:31

Seriál zpráv v regionílním tisku o žalostném stavu silnice na Benetice, která podobně jako do nedávna spojka Vrbka - Kozlov není zařazena do silniční sítě Kraje Vysočina, pokračuje. Po třech zprávách HB deníku, které jsme za vás přečetli zde, se v úterý 23.8.2016 objevil na iDnes další článek, prostřednictvím kterého si můžete lesní úsek této "komunikace" virtuálně projet spolu s redaktorem zde. Dále se dozvíte, že dohoda Kraje a ORP je již na spadnutí. Pokud ji potvrdí obě zastupitelstva, začne se opravovat na jaře příštího roku. Z článku vyjímáme:

Spojnice Vilémovic a Benetic, dvou obcí na Havlíčkobrodsku, se dá stěží najít na mapě. V minulosti to bývala hlavní silnice ze Světlé do Ledče nad Sázavou, po níž jezdily i autobusy. Jenže po dostavění silnice nové svůj význam ztratila, nikdo ji neudržoval a v roce 1988 byla dokonce vyškrtnuta ze silniční sítě.

Kraj nechá opravit nejhorší cestu Vysočiny, udržovat ji bude Světlá

Dohodu mluvčí kraje Jitka Svatošová potvrdila. Upozornila ale, aby občané nečekali zázraky. „Případné opravy budou pravděpodobně svou zásadností korespondovat s významem komunikace," řekla.

„Její dopravní význam je z pohledu 4 500 kilometrů silnic druhé a třetí třídy Kraje Vysočina skutečně zanedbatelný," dodala.

Místostarosta Světlé Josef Hnik nicméně i tento postup vítá a s představiteli kraje už se domlouvá na konkrétním řešení.

„K opravě dojde až na jaře. Do té doby v našem zastupitelstvu a snad i v krajském bude schválena smlouva o smlouvě budoucí na převod komunikace na Světlou. Jakmile bude silnice opravena, převezmeme ji," poodhalil další postup.

Přečetl za vás a po zkušenostech z Kozlova hodně úspěchů přeje -sv-

—————

Zpět