Sesuv svahu na trať Posázavského pacifiku

03.09.2018 08:05
Na železniční trať mezi Ledčí nad Sázavou a Vlastějovicemi se v noci po nedělní bouřce sesunul svah. Jednokolejná trať na trase takzvaného Posázavského pacifiku je v místě sesuvu mimo provoz a cestující jsou mezi stanicemi přepravováni autobusy.
 
Tuto zprávu přinesl server iDnes dnes v 7:44 hodin. Podle publikované mapy se jedná o úsek v zátočině mezi stanicemi Chřenovice a Budčice. Situaci budeme dál sledovat a zprávu případně aktualizovat.
 
1. aktualizace:
 
Krajští hasiči zasahovali v noci na pondělí na více místech v Ledči nad Sázavou a okolí. Vyplývá to z jejich aktuálního přehledu událostí. V Ledči nad Sázavou odstraňovali v neděli po 21:00 stromy spadlé na silnici. Kvůli vyvráceným stromům zasahovali během noci i v blízké vsi Bojiště. V obci Hradec čerpali vodu ze sklepa a v Pavlově čistili komunikaci. Zdroj: Novinky.cz 7:57
2. aktualizace: 11:50 foto z iDnes. Tak strašné to snad nebude. To by mělo jít odklidit.
3. aktualizace: 13:00 zprávy ČRo2: Provoz na trati by mohl být obnoven večer!
 
4. aktualizace: 18:00 doplněno z iDnes
„Dělníci mají k dispozici například i dvoucestný bagr. To znamená, že je to vozidlo, které se může pohybovat jak po silnici, tak i po kolejích," přiblížil Marek Illiaš z odboru komunikace generálního ředitelství SŽDC.
A přidal i zprávu o obnovení provozu. „Kolem 18. hodiny už by měly v místě vlaky zase jezdit," vzkázal.  
 
Nakonec se vlaky na koleje vrátily dokonce o dvě hodiny dříve, oproti odhadu. Tedy po 16. hodině.   Zdroj: iDnes
5. aktualizace: 19:27 reportáž ČT24 v hlavním zpravodajství ČT shrnula veškeré dění na trati Posázavského pacifiku včetně náhradní autobusové dopravy z Vlastějovic do Ledče a zpět. Televiznímu štábu a Blance Poulové neunikl ani zanešený propustek pod tratí 212 a dvojcestný bagr v akci. Po něm přišly na řadu lopaty. 
 
Přečetl za vás, sledoval a aktualizoval  -sv-
 

—————

Zpět