Rozhodne se dnes?

12.10.2016 11:35

Jak píše Havlíčkobrodský deník, O koalici se může rozhodnout už ve středu večer. Pod tímto titulkem se dnes objevil na webových stránkách HB Deníku článek, ve kterém je mimo jiné uvedeno:

„V pět hodin odpoledne se sejde předsednictvo, poté máme na programu první společné setkání nových zastupitelů, kteří byli do krajského zastupitelstva zvoleni na kandidátce sociální demokracie," popsal nejbližší vnitrostranický program předseda krajského výkonného výboru ČSSD na Vysočině Petr Krčál.

Nové kolo koaličních jednání by se mělo rozběhnout ve dvacet hodin, kdy se sejdou vyjednavači ČSSD s vyjednavači ANO. „Odhaduji, že jasno o koalici bychom měli mít během čtvrtku, nebo pátku," doplnil Petr Krčál.

Jednají však i ostatní strany. Na iDnes se právě teď objevila informace o tom, že ODS se spojila k vyjednávání na Vysočině.  A ejhle! Hned je tu další silný partner s 9-ti mandáty, který může konkurovat ostatním kandidátům na toho třetího vzadu, anebo že by mohl ze sedla vystrnadit i ANO?!

Pokud se tak stane a informace o povolebním vyjednávaní budou ještě dnes zveřejněny, tak je k tomuto článku doplníme. Pokud ne, tak počkáme na zítřek. Někdy ráno bývá moudřejší večera. :-) 

18:00 Zprávy ČT24 - v reportáži Blanky Poulové zaznělo, že se KDU-ČSL pomalu chystá do opozice a že se zatím moc nemluví o možné koalici ČSSD s ANO za tiché podpory komunistů. Za půl hodiny začíná jednání těchto dvou hlavních stran. 

19:30 Události ČT24 - Blanka Poulová z Jihlavy oznamuje: Na Vysočině se bude čekat na neděli, až jak dopadnou senátní volby. Není divu, v nich proti sobě totiž stojí Vystrčil z ODS a Stehlík z KDU-ČSL, kteří reprezentují potenciální partnery do koalice. V tom případě by větší šanci mohla mít ODS. ČSSD žádá 5 míst v radě, základem koalice má být ČSSD a ANO. 

20:28 iDnes informuje, že ČSSD navrhuje ANO dvojkoalici s tichou podporou KSČM, které by připadly tři placené posty předsedů výborů, jak jsme už také předpokládali. ANO se má vyjádřit do čtvrtka. ANO již dnes odmítlo tolerovat účast KSČM v radě. 

Jsem zvědav, jestli se za této situace někdo nepokusí sestavit 25-ti mandátovou koalici ANO+(KDU-ČSL)+(ODS+Starostové)?! :-) -sv-

Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/z-regionu/o-koalici-se-muze-rozhodnout-uz-ve-stredu-vecer-20161012.html

—————

Zpět