Pomalý start a velký obrat

17.09.2016 10:21

První kvalifikační zápas na britských ostrovech ve Worcesteru naši reprezentanti po prohraném poločase nakonec zvládli a zlepšeným výkonem v poločase druhém zvítězili nad Nizozemci 20:13. 

Sledoval jsem na streamu pouze první poločas a po hodině přímého přenosu odcházel od obrazovky mého PC rozladěn z porážky 0:13. Zápas však pokračoval dále, stream ne. Budu se zřejmě muset zdokonalit v pravidlech amerického fotbalu a v přípravě na sledování streamů. :-)

Naši reprezentanti byli v druhé polovině zápasu lepší a hlavně zásluhou Dundáčka a Růžka získali tři touchdowny, z nichž první se nepovedlo Hruboňovi potvrdit. I tak získali postupně 6+7+7 celkem 20 bodů a Nizozemci už ani bod. Češi tak budou moci v neděli od 15:00 hodin nastoupit ke druhému kvalifikačnímu utkání s domácí Velkou Británií, která porazila večer Rusko 30:3. Poražení Nizozemci se předtím od 10:00 hodin přátelsky utkají s poraženými Rusy.

Vítěz nedělního zápasu postoupí do další fáze kvalifikace na Mistrovství Evropy, kde na něj již čekají Švédsko, Dánsko a Itálie. Tato čtveřice si příští rok zahraje o dvě volná místa na finálovém turnaji ME. Bližší si můžete přečíst zde.  -sv-

Češi nastupují! Náš David Vrba s č.56 a rukou na srdci při české hymně. Vedle něho s č.25 Lukáš Růžek, autor závěrečného touchdownu po 43yardovém slalomu až do endzóny. Oba hráči Prague Lions.

Foto: výřez z PrintScreenu obrazovky mého PC - teď tam mám díru, na srdci taky :-) 

Radost po vyhraném zápase. Rozesmátý fousatý David nahoře pod nápisem Q4.

—————

Zpět