Národní potravinová sbírka v Penny

22.11.2014 22:58

Národní potravinovou sbírku v sobotu 22.listopadu 2014 pořádala organizace Byznys pro společnost a u nás ji zaštíťovala Potravinová banka Vysočina (PBV), a to nejen v ledečském marketu Penny na Koželské ulici, ale také ve Světlé nad Sázavou, Humpolci a dále v Albertu v Havlíčkově Brodě, v Tescu v Chotěboři a ve Zruči n.S. a v dalších městech z celkového počtu 26, které má PBV na starosti. 

Od 8:00 do 20:00 hodin se ve vybraných marketech plnily sběrné košíky PBV zakoupenými a pak hned darovanými potravinami.

Sbírka byla velice úspěšná, což svědčí o solidaritě a zájmu lidí, kteří se při svém běžném nákupu rozhodli pomoci potřebným a strádajícím. 15% obyvatel v Česku je totiž ohroženo chudobou či sociálním vyloučením a potřebuje potravinovou pomoc.

Celkem se pod záštitou PBV, která sahala od Č.Budějovic až pod H.Králové, vybralo téměř 20 tun potravin, z toho jen na Vysočině 6,631 tuny. V celé ČR to bylo 146 tun darovaných potravin.  

V ledečském Penny se nasbíralo přes 300 kg potravin v celkové hodnotě cca 16 tisíc Kč. Přispěli i zaměstnanci Penny, kteří se o nás pozorně a mile starali, také současná místostarostka a dva bývalí starostové naše stanoviště neminuli bez povšimnutí a daru. 

Darované potraviny z H.Brodu (1100 kg) a Ledče nad Sázavou (300 kg) byly ještě ten den večer řádně uskladněny v ledečském skladu PBV v Barborce č. 1191, odkud budou postupně zdarma expedovány prostřednictvím obecních úřadů a dalších neziskových organizací sociálně slabým rodinám i jednotlivcům a lidem v nouzi. Nedávno pořízené regály se tak zaplnily téměř až k prasknutí.

Potravinové sbírky nám pomáhají organizovat dobrovolníci, kterým tímto za jejich pomoc děkujeme.  

                                                                       Mgr. Iveta Vrbová


 

—————

Zpět