TJ Leština válí

23.08.2016 00:11

Po vítězství 2:0 nad Ledčí a 4:2 v Polné na závěr jarní sezóny TJ Leština v I.A třídě ještě neprohrála! Vyhrává zápas za zápasem. Novou sezónu zahájila vítězstvím 5:2 na hřišti soupeře v Havlíčkově Borové. V 2. kole si z Leštiny odvezl nedávný účastník krajského přeboru FC Slovan H.Brod B kanára 0:6 a tuto neděli druhý jarní účastník krajského přeboru FK Bohemia na svém hřišti ve Světlé n.S. prohrál s Leštinou 0:2. 

Podzimní sezóna teprve začíná, v I.A třídě čeká na 14 týmů ještě 70 zápasů, TJ Leština pak v příštím kole na domácím hřišti přivítá TJ Slovan Kamenice n.L., ale pro nás, Leštináky, je to nyní vskutku hřejivý pohled na čelo tabulky I.A třídy Kraje Vysočina. Obec Leština má sice u svého názvu dovětek, že je u Světlé, ale TJ Leština, z.s. je nyní v tabulce I.A třídy před Světlou. :-)

.Před zápasy 3. kola se dne 18.8.2016 na stránkách Havlíčkobrodského deníku pěla ještě na Světeláky slova chvály, i když trenér Kafka s výkony svých svěřenců zrovna spokojen nebyl:

Dobře si zatím vede také Světlá nad Sázavou, které po výhrách 6:0 nad Pohledem a 1:0 nad domácí Havlíčkovou Borovou patří v tabulce druhé místo. Trenér Miloslav Kafka přesto zatím s výkony svých svěřenců příliš spokojený není. „Střídavě oblačno, sice jsme docela dobře bránili, ale přechodovou fázi a útok musíme do dalších zápasů zlepšit," zhodnotil Kafka úvodní dva zápasy.

Podle něj by s dosavadní předvedenou hrou měli světelští fotbalisté velké problémy, například už v nadcházejícím nedělním duelu proti lídrovi tabulky z Leštiny.

„Leština je favorit, bude to zápas podzimu, na který se musíme dobře připravit a výrazně zlepšit naši hru," říká znovu Kafka, podle kterého hrála Světlá lépe v přípravě před sezónou, a to i s lepšími soupeři.

Po nedělním domácí prohře se obsah komentářů již musel změnit:

Leštinský Císař se Štrosem se radovali "doma"

Překvapení se odehrálo ve Světlé, kde naplno bodovala Leština.

SVĚTLÁ N. S. – LEŠTINA 0:2

Světlá začala utkání velmi vlažně, což potvrdila dvěma neproměněnými pokutovými kopy. Tato situace nakopla Leštinou ještě k větší bojovnosti a ve 26. minutě našel Císař rozběhnutého Plevu, který se štěstím překonal Adamce. Ani po přestávce se obraz hry nezměnil, domácí nechávali střed hřiště soupeři, který byl aktivnější a bojovnější. Rozhodnutí padlo v nastavení, kdy se prosadil Lukáš Aubrecht. „Všichni hráči si musí sednout na zem. Pokud nebudou dodržovat pokyny a bojovat, tak dobrých výsledků dosahovat nebudou. Já mohu Leštině pouze pogratulovat," řekl zklamaný světelský trenér Miloslav Kafka.

Góly: 26. Pleva, 91. L. Aubrecht. Rozhodčí: Beneš. ŽK: 2:4. Diváci: 200. Poločas: 0:1. Světlá n. S. Adamec – Karel, Muzikář, Pohnětal, Filipský – Rezek, Valenta, Vodička (46. Šmíd), Náděje – Novák (92. Vacek), Křikava. Leština: Novotný – T. Aubrecht, Prchal, Karel, Pajer – Forejt, Piskač, Pleva (77. L. Aubrecht), Císař – Štros (87. Staněk), Mišovic.

A v sobotním vydání HB Deníku vyšel článek, věnovaný samostatně TJ Leština zde.

TJ Leština, z.s. po 3 vítězných zápasech vede tabulku s 9 body a skóre 13:2. Ve svých řadách má většinou vlastní odchovance, soudě podle jmen syny a vnuky bývalých hráčů, jejichž hlavní devizou také vždy bývala bojovnost a aktivita. Vím, o čem mluvím. S Aubrechtem, Karlem, Pajerem, třemi Forejty, třemi Piskači, pěti Plevy a dvěma Štrosy jsem kdysi před 30-50 lety také hrával :-) 

Tak ať se i dál daří! -sv-

Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/fotbal_region/havlickova-borova-ziskala-prvni-bod-20160822.html

—————

Zpět