Lednová statistika

01.02.2017 09:30

Leden 2017 byl dle včerejší informace meteorologů, publikované na Novinkách.cz v 3:50 hodin nejstudenějším lednem za posledních 77 let, neboť průměrná denní teplota v letošní lednu dosahovala - 7 stupňů Celsia. Poznáváme to i dnes 1. února, kdy sníh a mráz dále kraluje našim silnicím i psím stolicím.

Jiného názoru je dnešní web ČT24, který se před 4 hodinami zřejmě obrátil na jiné meteorology a ti vypočítali průměrnou lednovou teplotu - 5 stupňů Celsia, což by byla teplota nejnižší za posledních 11 let. Nevím, jestli se nejedná jen o teplotu v Praze, kde při sněhových kalamitách bývá, jak zpívá Nohavica, 3 cm sněhu a u Muzea čtyři! :-) A já Jarkovi teda věřím! U nás na chalupě byl v lednu mnohem větší krut jak mínus pět, opakovaně i mínus 20 stupňů! Žádného meteorologa tady nemáme, zpěváka taky ne a sněhuláka jsem letos ještě ani nestavěl. Nešlo to, sníh byl a je přemrzlý.

Úspěšně skončila v lednu 2017 též statistika našeho webu LedečBezCenzury. Průměrná denní návštěvnost překročila tři stovky a dosáhla hodnoty 301. K tomu zajisté přispěl i vyšší celkový počet příspěvků, kterých bylo v lednu na našem webu poblikováno 36. No a celkový počet návštěv za celý měsíc se zastavil na hodnotě 9319. Vyšší návštevnost byla jen loni v období květen-červenec - viz první obrázek. Přesvědčit se o tom můžete na následujících grafech, které pro nás připravuje každý měsíc, a to i průběžně, systém webnode. -sv-

—————

Zpět