Křížovka na víkend

18.02.2017 00:18
Už jste někdo luštil křížovku na počítači? Že to nejde? Myslím, že by to šlo, stejně jako kalkulačka na počítači přece taky funguje. Možná to už někdo v nějakém interaktivním provedení zkusil. Něco takového však naše redakce ještě k dispozici nemá, ale křížovku na víkend k vyluštění vám teď nabídnout můžeme. 
(Dal jsem si později po napsání tohoto fejetonu práci a on-line křížovky pro vás našel. Jednu jsem si svojí metodou, kterou vám zde prozradím, i zkušebně vyluštil. Tajenka byla: SPISOVATELÉ NEJVÍCE LŽEME) 
Když jsem listoval časopisem 100+1 (taky jen na počítači a šlo jím listovat), na jednu křížovku jsem taky narazil a zkusil jsem si ji na svém notebooku vyluštit. Jak? No zpaměti! 
 
K tomu nepotřebujete žádnou tužku, ani papír a téměř žádnou nápovědu, prostě 10 minutek na prázdnou křížovku čučíte, kombinujete výrazy z legendy křížem krážem pouze kolem tajenky, do krátkodobé paměti ve své hlavě si ukládáte jen výsledná písmenka v tajence, ze kterých složíte nejprve jednotlivá slova tajenky a z vyluštěných slov pak poskládáte tajenku celou. 
 
Že to nezvládnete? Zkuste to. Pokud se vám to do čtvrthodinky podaří, jste na tom stejně dobře jako já - máte IQ foxteriéra! Ten je v psí tabulce na děleném 64. či 98. místě. :-) Náš Falco je po otci na místě 3. a po matce na 7. Křížovky zpaměti však neluští. Nevoní mu! Pokud není text legendy na vašem PC čitelný, zvětšete si obrázek na vašem displeji.
 
Po vyluštění tajenky v níže přiložené křížovce si sami doplníte citát Jonathana Swifta:
 „S lidmi je to jako s půdou, ve které se někdy…"
Možná si řeknete, že ta tajenka na vás taky pasuje. Tajenku nám pak napište do Diskuse. Přímo do křížovky zapsat nejde. Já ji tam v novínách zapisuji až celou najednou, ne po písmenkách, pokud ji teda v paměti udržím. Zatím se mi to daří. :-)
 
A aby se to i vám dařilo, trochu vám k tomu zarýmuji:
 
Jde to luštit křížovky,
různé hádanky,
napíšte tam zpaměti 
celé tajenky.
 
Stačí deset minutek
a soustředění.
Chcete si to vyzkoušet?
Fakt to nic není!
:-)
-sv-
Tajenka: OBJEVÍ ŽÍLA ZLATA O KTERÉ MAJITEL VŮBEC NEVÍ

—————

Zpět