Jak to vidí Piráti

13.09.2017 17:41

Na serveru parlamentnílisty.cz jsem dneska objevil článek Piráti představují baladu o úřadech. Předseda Pirátů Ivan Bartoš v ní už od července s akordeonem na prsou představuje pirátskou baladu o úřadech. Zpívá:

Nedřív si zajdete pro rodný list, 
tím jsem si jist.
Další je shánění výpisu z rejtříku, 
tak mi ho vydej už, ty starej komiku! 
Přichází na řadu notářskej blast, 
tak dejte mi na hlavu mast. 
Na dalším úřadu sto dalších podpisů, 
aby pak skončily na věky ve spisu. 
My nejsme saně, 
my nejsme saně, 
my nejsme saně,
 TAK PUSŤTE NÁS NA NĚ! 
Nechci zde propagovat volební program Pirátů, ale když jsem včera sledoval více jak dvě hodiny předvolební debatu šestice Babiš, Bělobrádek, Dolejš, Kalousek, Staňura a Zaorálek na seznamu.cz, tak jsem si připadal, jak mezi Marťany. Plná ústa prázdných frází a hesel jako Digitalizace, Optimalizace, Inovace, Konkurenceschopnost, Průmysl 4.0, E-government. To všechno už tu bylo a kde jsme dneska MY. V E-governmentu na předposledním místě před Rumunskem!!! To Piráti to ve své Baladě o úřadech alespoň jasně a srozumitelně pojmenovávají.
 
Něco o tom vím a něco jsem o tom již na tomto webu napsal třeba v článku Digitální Česko zde. Něco jsem o tom i v roce 2012 přednášel třeba na Městském úřadu v Milevsku, anebo v roce 2007 (ještě jako starosta) na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové.  Ta se mimochodem pořádá dosud a letos již po dvacáté! - viz zde. Ty naši pohlaváři tam nesmějí chybět, můžete je na ISSS vidět každým rokem, jak si honějí svoje triko a slibují, jak to všechnu bude a půjde. Byl jsem tam osobně, myslím, 4x, tak vím, své. 
 
Něco pro odlehčení:
Když jsem v roce 2007 v kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové na ISSS s Pavlem Nácovským přednášel, stala se mi 20 minut před přednáškou nepříjemná věc. Číšník mi při obědě vylil u jídelního stolu polévku do klína. Naštěstí nebyla horká a na funkci starosty (stejně jako rostlináře) to nemělo vliv! :-) Na přednášku ano. V oblasti rozkroku jsme měl na béžových kalhotech obrovskou hnědou mapu, nepřehlédnutelnou jak dnešní severní Korea. Sice jsem na toaletách u osoušeče rukou po vzoru mistra Beana toho dost vyfenoval, ale hovězí vývar je hovězí vývar. 
Předstoupil jsem tehdy v plném přednáškovém Labském sále před posluchače, představil se a omluvil za to, jak vypadám, skoro stejnými větami, jak v předchozím odstavci. K tomu jsem dodal: 
"To, co vidíte na mých kalhotech, není to, co si myslíte, a to, co vídíte na svých úřadech, také ne." 
A ve stejném duchu pokračoval. Mluvil jsem, jak mi zobák narostl, mluvil jsem ale zasvěceně a k věci a sklidil potlesk. To bylo před deseti lety!
Včera při besedě volebních lídrů, bych snad občas zatleskal Babišovi, možná někdy i Kalouskovi, i když ho jinak nemusím, ale jinak to bylo tristní. Synonyma pro toto slovo jsou dle slovníku smutný, žalostně trapný, ubohý, zarmucující
 
Tak pusťte je na ně! -sv-
 

—————

Zpět