David v nominaci

13.09.2016 10:40

Po sérií tréninků a kempů oznámil hlavní trenér reprezentace mužů Daniel Leško finální nominaci 45 hráčů, kteří ve středu vyrazí do Velké Británie na druhé kolo kvalifikace na Mistrovství Evropy.

Samotný turnaj je "zahalen" mírným organizačním tajemnem, Britové relativně na poslední chvíli zápasy přesunuli z Londýna do Worcesteru, stadionu místních prvoligových ragbistů. V pátek se hrají zápasy Česko-Nizozemsko (od 15:00, patrně britského času) a Velká Británie-Rusko (od 19:00). V neděli si pak de facto přátelský zápas zahrají od desíti ráno poražení z pátku a od dvou vítězové o postup do třetího kola kvalifikace. Vítěz turnaje doplní Švédsko, Dánsko a Itálii a tato čtveřice si příští rok zahraje o dvě volná místa na finálovém turnaji ME.

Zápasy turnaje by měly být streamované, adresy zatím neznáme.

Tolik informace převzatá ze stránek České asociace amerického fotbalu ČAAF.

Následuje jmenný seznam nominovaných hráčů, mezi kterými můžete na pozici DL (Defensive Lineman) nalézt i Ledečáka Davida Vrbu, hráče týmu Prague Lions, ze kterého byli do reprezentačního výběru nominováni pouze tři hráči (RB Růžek, WR Suchý a DL Vrba). To zřejmě proto, že nejlepší tým minulé sezóny táhnou hlavně cizinci. Davidovi k nominaci gratulujeme a budeme zápasy národního týmu v Anglii napjatě sledovat. Nizozemci patří mezi nejvyšší chlapy v Evropě, ti i proti Davidovi mohou vypadat jak Goliášové. Chtělo by to nominaci doplnit o Krpálka nebo o praky. :-) -sv-

Vyjádření trenéra Leška před zápasy v Anglii si můžete přečíst zde

Ilustrační foto z letošního Czech Bowl (zdroj galerie ČAAF)

—————

Zpět