Cyklostezka přes Stvořidla?

23.06.2018 05:21
Petice proti výstavbě cyklostezky chráněnou oblastí Stvořidla má k dnešnímu ránu 317 podpisů. Nyní se tam konečně objevily i podpisy Světeláků a u toho s pořadovým číslem 314 i tento komentář:
 
Byly by to vyhozeny penize oknem a navic by se pekne zkurvila krajina a ráz celých stvoridel!
Těch komentářů je tam mnohem mnohem víc napříč celou republikou. Slušnějších a fundovanějších, ale když si dole přečtěte, anebo si na YouTube na vlastní uši poslechnete, jak se vyjadřovali "tvůrci" tohoto nesmyslného nápadu, je asi takový komentář na místě. 
 
Snažil jsem se na stránkách Kraje Vysočina a města Světlá nad Sázavou dnes po ránu nalézt nějaké aktuální informace o současném stavu přípravy realizace záměru Cyklostezky přes Stvořidla, ale kde nic, tu nic. Ani na stránkách regionálním tisku na iDnes a HB deníku jsem nic nového nenašel. Mám sice zprávy typu, jedna paní povídala, že podmínky, které stanovil Světlé Kraj, jsou nesplnitelné, ale takový dokument z kanceláře hejtmana či starosty jsem nenašel.
 
Tak jsem trochu zapátral v historii a vyhledal, co se kdy o cyklostezce na Stvořidla napsalo. 
 
Na iDnes najdete soubor článků zde.
 
Na HB deníku jsem pro vás pořídil PrintScreen z úvodu trochu pomateného článku.
 
Na Youtube jsem našel zmínku v 4:45 minutě dokumentu ze Slavnostního otvírání úseku cyklostezky Mrzkovice - Smrčná ze dne 27.11.2013.
 
Tam se zúčastnění zástupci posázavských měst vyjadřovali takto:
 
pan Böhm SnS: Já bych se chtěl zeptat zde přítomných starostů, jestli si také myslí, že by to bylo krásný, kdyby sme nasedli ve Světlý na kolo a vysedli ve Zruči. Co tomu říkáte? 
 
Vaněk LnS: Já bych si nestanovoval malé cíle. Ze Žďáru až do Prahy jo, to. (smích)
 
pan Böhm SnS: Jo, takhle? To bych se neodvážil. Máte takový plány?
 
starosta Hujer ZnS: Já myslím, Pepíku, že zatím do tý Zruče by to stačilo.
 
Vaněk LnS: Do Ledče určitě. Jako počítáme s tím, že jo. My vlastně za chvíli dokončíme ten náš úsek do tý Sluneční zátoky, pak je otázka, jak s tý Sluneční zátoky dál na Stvořidla, jo? To ochránci přírody, doufám, že tady nejsou, aby mě kamenovali, tak jako těm se to asi moc líbit nebude, ale musíme to udělat! No. Kdo, dyž ne my? 
Z toho vyplývá, že ten nápad nápadů se zrodil v době temna a tam by měl také zůstat. 
 
To rozum nebere!? -sv-

—————

Zpět