ČR vs GB 13:38

18.09.2016 18:49

AKTUALIZOVÁNO 19.9.2016 V 15:20.

Ve druhém utkání kvalifikačního turnaje o postup na ME v americkém fotbalu hraném ve Worcestru na britských ostrovech prohrál český národní tým s týmem Velké Británie 13:38, což představuje dva české touchdowny proti pěti britským. Britové navíc ještě kopali jeden tříbodový kop. Zápas bylo možno sledovat opět na streamu, ale tentokrát nebyl předem avizovaný a dalo mi práci odkaz na YouTube na poslední chvíli nalézt. 

Český národní tým tvořilo 45 hráčů. Na hřišti se hraje v 11-ti hráčích, zvláštní formace je útočná a zvláštní obranná, každé místo v týmu je zálohované tj. 4x11 hráčů = 44 + kicker (kopáč). Naši reprezentanti, jak už to u nás bývá, si zápas prohráli hlavně vlastními chybami.

S dalším komentářem počkám raději až na oficiální zprávu z webu České asociace amerického fotbalu (ČAAF). Z on-line přenosu jsem pořídil několik PrintScreenů, z nichž tři pro ilustraci přikládám. Čeští hráči v turnaji obsadili 2. místo za vítěznou Velkou Británií a před Nizozemskem a Ruskem. Vzájemný zápas posledně jmenovaných vyhráli Nizozemci, které v pátek Češi porazili 20:13. -sv-

Oficiální stránky české reprezentace ČAAF přinesly v pondělí 19.9.2016 tutu zprávu:

Češi nestačili na britský výběr. Kvalifikace na ME pro nás skončila

V rozhodujícím zápase o postup do další fáze kvalifikace na ME změřil český tým síly s domácím výběrem. Velká Británie nastupovala do zápasu jako favorit a tuto roli potvrdila. Český tým i přes sympatický výkon nestačil na sílu Britů. Z Anglie odjel náš tým se stříbrnými medailemi, brána na ME se tak pro nás uzavřela. 

Celou podrobnou zprávu si můžete přečíst po rozklinutí titulku.

Ledečák David Vrba s č.90 dostává stříbrnou medaili za 2.místo národního týmu v turnaji.

—————

Zpět