Čekání na ortopeda

14.11.2018 00:14

Hned po nástupu do nemocnice jsem hlásil, že kromě operovaného chodidla na levé noze mám problém i s kolenem na noze pravé, které mě bolí a značně stěžuje chůzi. Byl jsem sice již u ortopeda, který koleno ohmatal, rozhodl se ho léčit konzervativně. Předepsal mi prášky proti zánětu a na bolest! Ty jsem už dávno vyzobal a zánět i bolest zůstávají dál. Ošetřující lékař i staniční sestra mi slíbili, že ortopeda pozvou, ale dnes (v pátek) to nebude, protože jdu po obědě na operaci chodidla. Reoperaci při rehospitalizaci. To tu asi ještě neměli!

V sobotu při ranní vizitě jsem svůj požadavek na ortopeda zopakoval a bylo mi sděleno, že o víkendu jsou služby lékařů omezené a že si tedy budu muset počkat na všední den.

V neděli jsem se proto na nic raději neptal, další mladý doktor mi přišel operované chodidlo převázat, dezinfikoval ho přitom automaticky jódem, přestože mi nad hlavou visela cedulka ALERGIE - JÓD !!!. Noha mě pak pálila celou neděli i noc na pondělí jako čert. Nespravilo to ani další převázání sestrou v neděli večer.

V pondělí jsem opět při vizitě a převazování mé nohy připomněl toho ortopeda. Bylo mi řečeno, že dorazí. Nevím tedy kam, ale za mnou na pokoj č.8 na septické oddělení ne.

Dnes v úterý jsem ošetřujícímu lékaři na otázku:

"Tak co, pane Vrba, máte nějaké potíže?"

odpověděl: "Ano mám. Bolí mě velice pravé koleno. Nemohu vůbec chodit. Slibujete mi den po dni ortopeda, ale ten tu ještě nebyl. A tak mě napadá, promiňte, že to tak řeknu, že místo toho, abych tu další dny ležel jako kokot, že si půjčím vozík a sjedu si za ním dolů sám!"

"To ne, to nebude nutné, určitě za Vámi dorazí," zněla odpověď.

A tak čekám jak ten kokot pátý den. Nepřipomíná vám to něco? Mně jo - čekání na Godota. -sv-

Ortoped Ptáček dorazil v 10:30, že se mi podívá na Daňka. :-) Odhadl to na bolest patelárního vazu a zařídil mi na 11. hodinu rentgen obou kolen. Pro jistotu. Asi mi předepíše nějakou mastičku. Doufám, že Opodeldok, jako Švejkovi. Pak vyrazím na Bělehrad! :-)

—————

Zpět