A znovu Vysočina

14.10.2016 12:43

Kam se hrabe prezidentská kampaň v Americe na Vysočinu? Co jsou Trumpovy skandály proti těm, co tají lídr ANO?! Server iDnes a Jihlavské listy píší dnes na titulních stranách Lídr Ano zapřel členství v KSČ a možná i v milicích. Nemají ale na mušce Andreje, nýbrž Pavlíka, lídra krajské ANO Ing. Josefa Pavlíka. Do bitvy o hejtmanství tak vstupují těžké kanóny, ne-li soupravy BUK. Kdo je do boje skutečně vysílá, je v článku také naznačeno a možná to ještě nějaké vyšetřovací komise odhalí stylem: "Ty máš co povídat, vždyť si mi sám vydával stranickou knížku!" :-)

Naše minulost nás holt vždycky dostihne, ale také se v této souvislosti od pradávna říká to Ježíšovo: "Kdo bez viny, hoď kamenem." Toto mě však tolik nevzrušuje, fakt. Žil jsem v té době a mých vrstevníků s hvězdou KSČ, páskou LM či pomocné stráže VB znám v ledečské kotlině řadu. Natož v kraji Vysočina. Mám jmenovat? :-) 

Sám mám v této otázce svědomí čisté a ani ty lechtivější Trumpovy prohřešky se mě téměř taky netýkají, což je mi z dnešního pohledu docela líto :-) Nelétal jsem totiž nikdy ani v dělnické a ani v business třídě. Tím chci naznačit, že ty "hříšníky" dnes řadím na stejnou úroveň, oba podlehli svodům svého okolí a nad obojím se již jenom lišácky pousmívám. 

Tak, jak si Američané hrají na puritány a přitom všechny ty jejich dnešní televizní sitcomy s umělým potleskem a smíchem jsou plné sexistických narážek, promiskuity a nevěr, tak u nás ti největší političtí puritáni mají na sobě již druhý nebo třetí kabátek či spodky. 

Doufám, že tato Pavlíkova "aférka" nebude mít žádný vliv na pozici ANO v povolebním vyjednávání a že vysočinské ANO bude s tím správným nadhledem pokračovat v krocení mocenských ambicí sociálních demokratů a jejich tichých společníků. -sv-  

—————

Zpět